Peter Masu Renovations

ALLE INDUSTRIELE VLOER PROJECTEN

Een Vrij-blijvend Bezoek en een Prijs-raming zijn Kosteloos !

De hedendaagse bouwwereld vraagt van gespecialiseerde bedrijven een steeds grotere en actievere rol in een bouwproject. Buiten de steeds uitgebreidere werkzaamheden, wordt een adviserende en ontwerptechnische rol gevraagd en zijn planningen aan een steeds hogere mate van flexibiliteit onderhevig. Dit alles uitgevoerd in een concurrerende prijsstelling.

Vandaag is Peter Masu met zijn partner, met zijn kleine onderneming, actief op het gebied van alle voorkomende betonconstructies, en is een zelfstandig opererende dochter binnen de één van de 4 grootste Beton-vloer-bedrijven in de Benelux.

Deze onderneming is een gedegen partner voor bedrijven in de, bedrijfs-ruimtebouw utiliteitsbouw, Infra,weg- & waterbouw en parkeergarages. Ieder jaar groeit dit klantenbestand.

Dit bewijst het succes van deze aanpak waardoor deze zijn kunnen uitgroeien tot één van de grotere vloeren-bedrijven in de Benelux op gebied van betonvloeren, beton-constructies.

Peter Masu met zijn partner heeft het gehele proces in eigen hand. Niet alleen de vloer maar ook funderingen of complete onderbouw, is bij ons in vertrouwde handen.

Met of zonder wapening, beton. Afgestemd op Uw wensen. Samen met constructeurs kan de vloer ontworpen worden en kan een optimaal ontwerp vanaf ontwerp tot eindresultaat in één hand gerealiseerd worden. Van bedrijfshal tot supervlak.

Peter Masu met zijn partner realiseert het allemaal.

Traditioneel gewapend, hybride (combinatie van wapeningsnet en staalvezels) of volledig staalvezel gewapend. Alle mogelijkeden vind u bij ons terug

Bij infrastructurele werken worden zowel vloeren als wanden gerealiseerd.

Peter Masu met zijn partner werkt vandaag in de Benelux, met teams van goed opgeleide vakmensen en moderne apparatuur. Een strak geleide organisatie en een no –nonsense beleid, maken dat wij een hoogwaardig eindresultaat realiseren. in een concurrerende prijsstelling en flexibele planning waarbij kwaliteit, afspraken en tevredenheid onze speerpunten zijn

ter info;

Een gepolierde betonvloer is door zijn strakke look populair vandaag. Naast dit type betonvloer heb je ook de gepolijste versie met gespikkeld effect. Beide zijn snel te plaatsen, ook geschikt voor eventueel met vloerverwarming, en hebben een grote thermische inertie en zijn makkelijk in onderhoud.

Wat is een betonvloer?

Met de her-opkomst van de industrie , is ook de populariteit van een betonnen vloer enorm toegenomen. Dit gietbeton is beschikbaar in een gepolierde (‘gevlinderde’) en gepolijste variant. 

Gepolierd beton

 • Een van oorsprong industriële vloer met blinkende toplaag.
 • Goed bestand tegen water en andere vloeistoffen.
 • Geschikt voor grote en kleine oppervlaktes. Wel opgelet bij kleine ruimtes, want daar zie je elk foutje onmiddellijk. Een perfecte uitvoering van de randen en hoeken is cruciaal.

Gepolijst beton

 • Heeft een gespikkeld effect en is qua uitzicht vergelijkbaar met een granietvloer.
 • Kan je glad, mat of blinkend laten afwerken.
 • Is waterdicht uitvoerbaar.

Weet dat een betonnen vloer nooit perfect egaal is. Tijdens het uitharden vermengt een deel van het water zich met het cement. Maar de rest verdampt. Door deze volumemindering krimpt het beton en krijg je barstjes en scheurtjes. Ook zal je vloer nooit overal exact dezelfde kleur hebben aangezien beton een natuurlijk product is.

Belangrijkste voordelen

 • Een betonvloer kan vroeg in het bouwproces op de weefsels of druklaag gestort worden. De vloer werkt als een gewapende betonplaat waardoor je geen chape en of dekvloer nodig hebt.
 • Leidingen en kabels kunnen ingebouwd worden, net zoals vloerverwarming.
 • Groot warmtebufferend vermogen: beton slaat warmte op en geeft die geleidelijk weer af. In de zomer functioneert de vloer als koeltereservoir (’s nachts ventileren) en voorkomt die zo dat je woning oververhit raakt.
 • In meerdere kleuren verkrijgbaar.
 • Makkelijk in onderhoud.
 • Geschikt voor renovatie als de bestaande funderingen en draagstructuur stevig genoeg zijn.

Belangrijkste aandachtspunten

 • Ideale dikte voor industrieel gebruik is 25 à 35 cm, enkel en of dubbel gewapend, en of met staalvezels.
 • Kleine vertrekken of vloeren met complexe vorm vergen meer tijd en verhogen de prijs. De vlindermachine is dan moeilijk hanteerbaar waardoor de afwerking handmatig gebeurt.
 • Beton werkt en kan krimpen. Om dit op te vangen, worden zaagsnedes aangebracht (3 à 4 cm diep). Nadien kan je die krimpvoegen dichten met een flexibele vulling.
 • Ideaal zijn vierkante vakken.
 • Gepolijste vloer is duurder dan gepolierde omdat er een extra bewerking bij komt kijken.
 • Om scheuren te voorkomen moeten de voegen op het juiste moment gezaagd worden. En moet het pas gestorte beton beschermd worden tegen uitdrogen.

Plaatsing van betonvloer

Gepolierd beton

 • Wordt gegoten
 • Polieren of glad draaien gebeurt als het beton beloopbaar is met een vlindermachine (‘helikopter’).
 • Wil je een vloeistofdichte en makkelijk te onderhouden vloer? Breng dan een verzegelingslaag (sealer) of poriënvuller aan.
 • Om de krimp van het beton op te vangen worden voegen (zaagsnedes) uitgezaagd. Achteraf kan je ze dichten met een flexibele vulling.
 • Om ervoor te zorgen dat het beton na het polieren niet te snel uitdroogt, verstuift de plaatser er een product over dat tijdelijk een dampdichte film op het oppervlak aanbrengt. Doe je dat niet dan vergroot de kans op krimpscheuren of heb je nadien een stoffig oppervlak.  

Gepolijst beton

 • Polijsten gebeurt als het beton verhard is.
 • Met een diamantschijf schuurt of slijpt de plaatser een paar millimeter van de bovenste laag. Zo worden steentjes en grote zandkorrels zichtbaar.
 • Scheuren, barstjes, putjes, worden opgevuld met een beetje mortelpasta, waarna de vloer opnieuw geschuurd en gepolijst wordt.

Onderhoud

Een betonvloer onderhoud je net zoals natuursteen met een voedende zeep op basis van bijenwas of lijnolie. Zo maak je regelmatig de poriën opnieuw dicht, en er bestaan scheikundige producten met een langere inwerking.

Gebruik zeker geen bleekwater! Dit kan verkleuringen in je vloer veroorzaken. Beton is ook gevoelig voor zuren, zoals appelsap, koffie of azijn. Spoel onmiddellijk en overvloedig met zuiver water als je zuren morst.

Beton of epoxy?

Ook al hebben ze beide een naadloze uitvoering en industriële uitstraling, toch is er een groot verschil tussen een betonvloer en een epoxyvloer. Zo wordt een epoxyvloer niet met beton opgebouwd, maar met tweecomponenten-epoxyhars of polyurethaan. Er is ook een prijsverschil tussen een gepolierde beton en of epoxyvloer

Betontegels

Naast een naadloze betonvloer, kan je ook kiezen voor betontegels. Ook voor buiten. Die zijn geliefd omwille van hun grote formaten en duurzaam karakter. Je kan ze polijsten, van een kleur voorzien of er een kunstharslaag op laten aanbrengen. Zonder beschermlaag geven betontegels wel veel stof af en ze zijn poreus en vlekgevoelig.

Let ook op met slipgevaar als de tegels nat zijn.